De ongerepte natuur van de Eems Dollard Regio brengt jaarlijks vele toeristen naar onze omgeving. In het voorjaar kleuren de vele koolzaadvelden het landschap fel geel maar, in ieder jaargetij heeft het cultuurlandschap van dit uniek stukje Nederland iets te bieden. Zo wandelen, fietsen en rijden jaarlijks vele toeristen en dagjesmensen door de Johannes Kerkhovenpolder en Carel Coenraadpolder.
In het hart van de Johannes Kerkhovenpolder ligt ons bedrijf. In 2007 werd het bedrijf toegevoegd aan de lijst met monumenten die symbool staan voor de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. De gebouwen werden onder architect Dhr. N.J. Kruizinga weder opgebouwd in 1949 nadat de Duitse bezetters het in 1945 platbranden als represaille maatregel tegen het verzet. De tuinarchitect was Mw. M. Ruys.
In de jaren vijftig ontstond naast landbouw en visserij een nieuwe taak. Die van natuurbeheer op de vele kwelders en slikken die het bedrijf omvat. Hiervoor wordt deelgenomen aan het zogenaamde programma beheer. De kwelders in het westelijk deel van de Dollar zijn sindsdien opengesteld. De kwelders in het oostelijk deel, beheerd door het Groninger Landschap, zijn voor mensen gesloten.
In onze visie is de kwelder een man-made ecosysteem. Dit blijft in stand door beweiding. Voor instandhouding van de kweldervegetatie is dit noodzakelijk, om een draagkrachtige zode vereist is. Dit gebeurt mede door het aanleggen van greppels en akkertjes om het gebied te ontwateren. Meer over de Oldambt-regio en andere natuurgebieden in Groningen op de website van het Groninger Landschap. U bent van harte welkom om onze polders te bezoeken op de fiets, te voet of met de auto. In ieder seizoen is er nieuws te ontdekken in de natuur en op onze akkers.